Boksta ip atlama; Boks antrenmanlarında ip atlama hemen hemen her ders başında yada sonrasında yapılır. Boksta ip atlama sporcunun vücudunun dinç kalmasına ve hızlı ter atmasına aynı zamanda vücudunuzun dayanıklı olmasına büyük faydası vardır. Boks sporunda ip atlamanın çeşitlerinin yapıldığı başka bir spor branşı yoktur. Boksta ip atlamak sokakta atladığımız ip gibi değildir yani bir çok ip atlama varyasyonu vardır. Hayatına ip atlayarak spor yapmayı ön gören kişinin emin olun başka bir spor yapmasına gerek yoktur. İp atlayan kişinin vücudunun her bölgesinin bu spordan etkilendiği ve ip atlayarak attığınız terlerle gözeneklerin açılarak hızlı kilo vermemize bile faydası olduğunu unutmamalıyız. Fit bir vücuda sahip olmak isteyen kişilerin gündelik hayatında ip atlayarak spor yapmasını tavsiye ederiz.
Boksta İp Nasıl Atlanır
Boksörler ip atlarken dizlerini hafif kırarak topuklar kalça yüksekliğine çıkmayacak şekilde normal derecede sıçrayarak ip atlarlar. İp atlayan boksörler sadece parmak uçlarının üzerinde zıplayarak ip atlarlar ve yeni başlayanlar sabırlı bir şekilde yavaş yavaş ip atlarlar. Boksa yeni başlayan sporcuların ip atlamaya ilk başladıkları gün 1-2 diye sayarak yani sağ-sol ayak olarak tek ayak atlamaya başlarlar.İlerleyen zamanlar ise çapraz atlayışlar ile devam ederler. İp atlamayı iyi öğrenen bir kişi senkron ize bir şekilde ip atlamaya başladıktan sonra bu spordan büyük bir zevk alacaktır.
Boksta İp Atlamanın Faydaları
Boksta ip atlamanın sağlık için faydaları; Basit spor olarak bilinen bu spor günümüzde çok yaygınlaşarak bir çok kişinin uyguladığı spor dallarından birisi haline gelmiştir. İp atlamanın vücudumuzda en büyük faydası ise çeviklik ve dayanıklılığımızı artırarak vücudumuzun daha fazla esnek olmasına sağlayacak büyük faydası vardır. Sabit bir hızla ip atlayan kişi yaklaşık bir saat içinde 800 ile 1000 kalori yakar buda normal bir tempo ile yürüyüş yapan bir kişiden fazla kalori harcadığını göstermektedir.
İp atlamanın vücudundaki faydaları; İp atlayan bir sporcunun baldırları, omuzları hatta karın kısmı güçlenerek fit bir vücuda sahip olmanızı sağlar.Atardamarları, toplardamarları ve kalbi kapsayan kalp damar sisteminin sağlığını korur böylece kalp hastalıklarından korunmayı sağlar.
Boksta ip atlama teknikleri; Boksta ip atlamak oldukça kolay sporlardan birisidir, spora yeni başlayan bir bireyin ilk olarak sakin ve yavaş bir şekilde adımlayarak ip atlamaya başlaması gerekir. Bir sonraki antrenmanlarında ise sağ sol ayak olarak tek atlayışlara geçerler. Yaklaşık 2 hafta içinde sizlerde iyi bir şekilde uzun süre ip atlamayı öğrenerek bu zevkli sporu öğrenmiş olursunuz. İyi bir boksör günde en az 30 dk ile 1 saat arası ip atlayarak vücudunu dinç ve dayanıklı tutar. Boks sporu ile uğraşan sporcuların en zevk aldıkları antrenmanlardan biriside ip atlama antrenmanıdır.